loader

Newsletter Gift

Λίστα Αγορών για Νεογέννητο

20 Dec 2022

Λίστα Αγορών για Νεογέννητο
Είσαι νέα μαμά ή πρόκειται να γίνεις σύντομα; Έχεις τόσα καινούργια πράγματα να μάθεις και να οργανώσεις, άφησε σε μας τη λίστα για όλα τα απαραίτητα λευκά είδη που χρειάζεται το μωρό σου ώστε να μην σου λείψει τίποτα σημαντικό όταν γυρίσετε σπίτι από το μαιευτήριο!

Για τους πρώτους 6 μήνες:

Τους πρώτους 3-6 μήνες το μωράκι σας θα κοιμάται σε φωλιά, καλαθούνα ή λίκνο, συνήθως στο ίδιο υπνοδωμάτιο με εσάς. Βρείτε στη λίστα που ακολουθεί τα βρεφικά λευκά είδη που θα χρειαστείτε:
  • Σεντόνια Λίκνου :( 4 με 6 σεντονάκια) : Τα βρεφικά σεντόνια χρειάζονται πολύ συχνά άλλαγμα καθώς λερώνονται πολύ εύκολα και τα σεντονάκια λίκνου θα τα χρησιμοποιήσετε  και στο καρότσι, το ριλάξ, το πορτ-μπεμπέ κ.λπ. οπότε καλό θα είναι να έχετε αρκετά , ώστε να τα εναλλάσσετε.
  • Σελτεδάκια:( 3-5 τεμάχια ) Τα σελτεδάκια είναι οι αφανείς ήρωες των βρεφικών λευκών ειδών. Είναι αναγκαία για να προφυλάξετε το στρώμα του λίκνου την ώρα που θα κοιμάται το μωρό αλλά και για καθημερινή χρήση στην αλλαξιέρα ή στις βόλτες που θα χρειαστεί να αλλάξετε πάνα κάπου εκτός σπιτιού.
  • Βρεφική Πάντα Κούνιας: Η πάντα κούνιας μπορεί για τους πρώτους 1-2 μήνες να φαίνεται καθαρά διακοσμητική αλλά μόλις το μωρό αποκτήσει κινητικότητα είναι απαραίτητη για να το προστατεύσει από τυχόν χτυπήματα καθώς λειτουργεί σαν μαξιλαράκι που το συγκρατεί από τα χτυπήματα.
  • Κουνουπιέρα: Ειδικά για εσάς που γεννάτε λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι κουνουπιέρες είναι απαραίτητα κομμάτια της βρεφικής σας προίκας , διατηρούν την ατμόσφαιρα καθαρή και προστατεύουν το μωράκι σας από τα έντομα.
  • Κουβερτούλες Αγκαλιάς: Ανάλογα με την εποχή που θα γεννήσετε θα χρειαστείτε και τις κατάλληλες κουβερτούλες αγκαλιάς. Σας συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε με τουλάχιστον δύο ( 2) ώστε αν λερωθεί η μία να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη. Είναι χρήσιμο να θυμάστε ότι οι πικέ κουβερτούλες είναι για το καλοκαίρι,  η fleece και οι πλεκτές για άνοιξη και φθινόπωρο και  οι βελουτέ για τον χειμώνα.
  • Πετσέτες Βρεφικές ή Κάπες Βρεφικές: Το μωρό σας έχει ανάγκη από δικές του πετσέτες ή βρεφικές κάπες για το βρεφικό του μπάνιο. Η δική μας πρόταση είναι να προμηθευτείτε με το λιγότερο δύο πετσετούλες ή κάπες ώστε να μπορείτε να τις εναλλάσσετε , όταν λερώνονται. Συνιστούμε να πλένετε τις πετσέτες και τα ρουχαλάκια του μωρού σε ξεχωριστές πλύσεις με ειδικά καθαριστικά φιλικά προς τα βρέφη.
 
Μετά τους 6 μήνες:

Μετά τους 6 μήνες το μωρό έχει διπλασιάσει το βάρος που είχε όταν γεννήθηκε και έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε συνήθως να μεταφέρεται στην κούνια του. Παρακάτω θα βρείτε τα απαραίτητα:
 
  • Σεντόνια Κούνιας:( 4 με 6 σεντονάκια) : Όπως και με τα σεντονάκια λίκνου, τα σεντόνια κούνιας θα τα αλλάζετε εξίσου τακτικά και καλό θα είναι να έχετε αρκετά.
  • Σετ Κούνιας: Αποτελείται συνήθως από μια πάντα , ένα πάπλωμα και μια σετ σεντόνια συνήθως αλλα υπάρχουν διάφορα σετ που μπορείτε να επιλέξετε.   Η κούνια θα χρειαστεί και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα χρειαστείτε μια πάντα για να προστατεύσετε το μωρό απο τραυματισμούς στα κάγκελα, 1 σκέπασμα (πάπλωμα ή κουβερλί) σε περίπτωση που δεν έχετε υπνόσακο και οπωσδήποτε μια κουνουπιέρα για να κρατήσετε τα ενοχλητικά έντομα μακριά απ’ το μωρό σας.
  • Καλύμματα Στρώματος : Προστατεύστε το βρεφικό στρωματάκι χρησιμοποιώντας αδιάβροχα καλύμματα. Προμηθευτείτε με 2 ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιείται εναλλάξ.
  • Βρεφικό Μαξιλαράκι : Συνήθως Μετά τα 1-2 έτη τα μωράκια συνήθως χρειάζονται ένα μαξιλάρι για να κοιμούνται πιο άνετα. Σιγουρευτείτε πως το μαξιλάρι που θα πάρετε θα είναι αρκετά μαλακό ώστε να βουλιάζει το κεφαλάκι του και να κρατάει ευθυγραμμισμένο τον αυχένα με τη σπονδυλική του στήλη. Πριν την οποιαδήποτε αγορά, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.
  • Κουβέρτες Κούνιας:Όπως και με τις κουβέρτες αγκαλιάς, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 κουβέρτες κούνιας για να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ . Διατηρούν την θερμοκρασία του μωρού σας σε επιθυμητά επίπεδα και το προστατεύουν από τις εξωτερικές συνθήκες.


Πέρα από τα απαραίτητα, στο Katsochishome θα βρείτε επίσης πολλά είδη για την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου ώστε να είναι ένα δωματιο γεμάτο όνειρα και αγάπη! Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε από το site μας παιδικές κουρτίνες , χαλιά , καλύμματα βρεφικών στρωμάτων! Ρίξτε μια ματιά στις κατηγορίες μας και θα σας πείσουν!
 

Ειδοποιηση διαθεσιμοτητας