loader

Hey you!

Ντύνοντας σιγά σιγά το εξοχικό…

06 Apr 2023

Ντύνοντας σιγά σιγά το εξοχικό…
Ο καιρός καλυτερεύει και η διάθεση για αποδράσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερη! Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε ένα εξοχικό είτε στο χωριό είτε κάπου παραθαλάσσια που επισκέπτεστε τέτοια εποχή σιγουρά θα είστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα που θα σας αλλάξουν την διάθεση και θα σας ανανεώσουν.
Αν έχετε ήδη προμηθευτεί ήδη τα απαραίτητα είδη όπως σεντόνια , κουβέλι, καλοκαιρινές κουβέρτες, διακοσμητικά μαξιλάρια, μιτάρια , μαξιλάρια ,μιτάρια ,τραπεζομάντηλα , πετσέτες, διακοσμητικά χώρου  ,κ.λπ. επόμενο στάδιο είναι να παρεμβείτε και να χαρίσετε με κάποιες πινελιές μια ανανέωση στον χώρο  τώρα που πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες του Πάσχα!
Καθιστικό
Νέα τάση της μόδας τα διακοσμητικά ριχτάρια καναπέ με έντονα χρώματα και μαρκάραμε σχέδια που θα αλλάξουν την διακόσμηση του εσωτερικού σας χώρου. Προσθέστε και τα ασορτί ή και μη (για τους τολμηρούς) διακοσμητικά μαξιλαράκια σε διαφορά μεγέθη για να δώσετε μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.
Η επιλογή ενός ριχταριου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα πρώτα , ανάλογα που βρίσκεται το εξοχικό σας δηλαδή αν είναι βουνό ή θάλασσα θα καθορίσει τις υφές που θα προτιμήσετε (δροσερές ή πιο ζέστες).  Επίσης, αν θέλετε να είναι διαχρονικό και πιο ανθεκτικό στη χρήση, καλό θα είναι να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα και σχέδια και όχι ριχτάρια που απαιτούν μεγάλη φροντίδα. Φυσικά αν θέλετε να εναλλάσσετε ριχτάρια ανάλογα με την περίοδο ή ακόμα και αν θέλετε μια ανανέωση των ήδη υπάρχον τότε στο Katsochishome.gr θα βρείτε μια τεράστια γκάμα με μιτάρια σε πολλά διαφορετικά σχέδια , χρώματα και διατάσσεις για κάθε εποχή.
Για την απογείωση της εσωτερικής διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε κουρτίνες σαλονιού χαμηλής σκίασης που θα επιτρέπουν  την διαβάθμιση του φωτός καθόλου την διάρκεια της ημέρας.
Επόμενο βήμα είναι τα διαφορά διακοσμητικά όπως βάζα για λουλούδια , πιάτα τοίχου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να διακοσμήσουν τον τοίχο σας αλλά και την τραπεζαρία σας!  Επίσης για την ολοκλήρωση της ανανέωσης και την φρεσκάδας θα βοηθήσουν τα αρωματικά χώρου οπού το άρωμα τους διαρκεί 6 μήνες.
Έχετε υπόψιν σας τα στρογγυλά η ορθογώνια ψάθινα χαλιά που δίνουν μια νότα boho στο εκάστοτε χώρο; Μια νέα μόδα μόλις ξεκίνησε συνδυάζοντας αυτά τα ψάθινα χαλάκια με μεγάλες μαξιλάρες δαπέδου  και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Τραπεζαρία
Για την τραπεζαρία σας θα σας προτείναμε να επιλέξετε τραπεζομάντηλα με έντονα χρώματα και σχεδία μιας και αποτελεί έναν από τους πιο ιερούς χώρους συγκέντρωσης της κάθε οικογένειας.  Προτιμήστε τα αλέκιαστα τραπεζομάντηλα για να μην κουράζεστε στο πλύσιμο ειδικά αν έχετε παιδιά αυτή η συμβουλή είναι σημαντική!
Extra tip για τις νοικοκυρές, όταν δεν χρησιμοποιείται το τραπέζι διακοσμήστε το με μικρούς ή μεγάλους δίσκους με φρούτα εποχής που θα κάνουν την τραπεζαρία σας μοναδική!
Αν σκοπεύετε να κάνετε τραπέζι έξω στον κήπο τότε να συνδυάσετε το τραπεζομάντηλο με μαξιλάρια καρέκλας αλλά και σούπα από bamboo για πιο πρακτικούς λογούς . Στο Katsochishome.gr  θα βρείτε διαφορά μαξιλαράκι καρέκλας και εντυπωσιακά διακοσμητικά βάζα εξωτερικού χώρου.

 Κρεβατοκάμαρα
Οδηγούμαστε προς την κρεβατοκάμαρα , εδώ θα έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης με το καθιστικό! Αν το σπίτι βρίσκεται σε βουνό τότε σιγουρά θα χρειαστείτε χοντρά παπλωματά ή κουβέρτες για να σκεπάζεστε το βραδύ. Αν όμως το θέλετε για παραθαλάσσιο μέρος τος τα δροσερά σεντόνια , τα όμορφα επιστρώματα ,τα κουβέλι και οι λεπρές καλοκαιρές κουβέρτες θα είναι η πρώτη σας επιλογή για να αλλάξετε την διάθεση σας.
Όσον αφορά τα χρώματα και τα σχέδια, καλό θα ήταν να επιλέξετε πιο διαχρονικά χρώματα σε σκεπάσματα, καθώς συνήθως δεν τα ανανεώνουμε πολύ συχνά.
Μπάνιο
Τελευταίος αλλά και πιο σημαντικός χώρος είναι το μπάνιο.  Αν επιλέξετε και εδώ να βάλετε χρώμα θα επιλέξετε απαλές αποχρώσεις σε πετσέτες , κουρτίνες , χαλάκια σε διαφορά χρώματα και διαστάσεις αλλά και αξεσουάρ μπάνιου που θα συνάδουν με την υπόλοιπη ανανέωση του σπιτιού.
Όπως και αν επιλέξετε να διακοσμήσετε το εξοχικό σας στο βουνό ή στην θάλασσα να θυμάστε ότι το μέρος αυτό είναι το καταφύγιο σας για να ξεφύγετε και αν χαλαρώσετε από τους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσετε στίμες με την οικογένεια σας!
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να διακοσμήσετε τον επίγειο παράδεισο σας και να δούμε να διαμορφώνεται το ονειρεμένο σας εξοχικό στέλνοντας μας φωτογραφίες σας στο Blog του KATSOCHISHOME.GR.
 

Ειδοποιηση διαθεσιμοτητας