loader

Hey you!

Sleeping & Living

17 Mar 2022

Sleeping & Living
Πως να επιλέξεις το σωστό μαξιλάρι για σένα;

Δεν κοιμάστε σωστά και ξυπνάτε συνεχώς κουρασμένοι;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι :
Ναι, καλά ακούσατε!το μαξιλάρι.

Το μαξιλάρι είναι το βασικό μας εργαλείο ώστε να κοιμόμαστε ξεκούραστα και να έχουμε μια άριστη εμπειρία ύπνου. Το ιδανικό μαξιλάρι στηρίζει τον αυχένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αυχενικός σπόνδυλος να αποτελεί φυσική προέκταση της σπονδυλικής στήλης. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το μαξιλάρι που έχετε τώρα κάνει κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν το λατρεύετε! Καθώς η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη, μπορεί να έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με ένα παχύ μαξιλάρι με φτερά, παρόλο που μπορεί να μην παρέχει στο σώμα σας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Αρχικά, βασική προϋπόθεση για την επιλογή του μαξιλαριού είναι  η στάση ύπνου σας  , η οποία και θα καθορίσει το ύψος μαξιλαριού που θα επιλέξετε.Στο σαιτ του katsochishome θα βρείτε μαξιλάρια σε τρία διαφορετικά ύψη : χαμηλά, μεσαία και ψηλά.

Μπρούμυτα:
Ίσως είναι η πιο απαιτητική στάση ύπνου για ένα μαξιλάρι. Εδώ σίγουρα μιλάμε για κάτι λεπτό που να μην πιέζει τον λαιμό προς τα πίσω. Δεν θα πρέπει όμως να μπερδέψουμε το «μαλακό» με το «λεπτό». Είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες. Ανάλογα με τη σκληρότητα του στρώματος και του ανωστρώματος ( δείτε το προηγούμενο άρθρο για τα ανωστρώματα) θα επιλέξουμε την κατάλληλη εκλογή του μαξιλαριού.

Στο πλάι:
Επιλέγοντας το κατάλληλο μαξιλάρι για τον ύπνο στο πλάι, προστατεύετε την πλάτη και τον αυχένα σας. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου μπορεί επίσης να είναι καλή επιλογή αν ροχαλίζετε, καθώς μειώνει αυτή την τάση. Το ιδανικό μαξιλάρι, για το πλάι είναι ένα ψηλό μαξιλάρι (στήριξη στο κεφάλι) και ένα σκληρό μαξιλάρι (ώστε να έχει «γερό» στήριγμα από μέσα και να παραμένει στην θέση του).

Ανάσκελα:
 Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η ουσιαστική υποστήριξη του αυχένα. Ίσως ένα πιο ενισχυμένο στην κάτω πλευρά μαξιλάρι να ήταν η ιδανική λύση. Μη φοβηθείτε τη σκληρότητα, αλλά μην το παρακάνετε! Για αυτόν τον σκοπό είναι κατάλληλο ένα εργονομικό, ειδικό μαξιλάρι από αφρό ή από φυσικό λάτεξ. 

Γέμισμα μαξιλαριού:
Τρεις διαφορετικοί τύποι γεμίσματος μαξιλαριού : Φυσικό γέμισμα, γέμισμα από ίνες και γέμισμα από ειδικού τύπου.

Φυσικό Γέμισμα :
Τα μαξιλάρια με φυσικό γέμισμα αποτελούνται κυρίως από φτερά και πούπουλα, αλλά μπορεί επίσης να περιέχουν υλικά όπως μετάξι, μαλλί, λινό και καπόκ. Ένα μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα έχει απαλή υφή και το σχήμα του διαμορφώνεται εύκολα.
 

 Γέμισμα από ίνες :
Τα μαξιλάρια ινών περιέχουν συνθετικό γέμισμα.  Τα μαξιλάρια με συνθετικό γέμισμα μπορεί να δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερης ελαστικότητας σε σύγκριση με τα μαξιλάρια με φυσικό γέμισμα. Το αν θα επιλέξετε μαξιλάρι με φυσικό γέμισμα ή με γέμισμα από ίνες είναι θέμα προτίμησης. 

Γέμισμα ειδικού τύπου:
Το γέμισμα ειδικού τύπου μπορεί να αποτελείται από αφρό μνήμης ή από λάτεξ. Αυτός ο τύπος γεμίσματος παρέχει μέγιστη στήριξη, καθώς το γέμισμα αποτελείται από πιο συμπαγή υλικά. 

Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης ( foam memory ) παίρνουν ακριβώς το σχήμα του κεφαλιού και του λαιμού. Με ένα μαξιλάρι αφρού μνήμης θα ξαπλώνετε με τρόπο εργονομικά σωστό ολόκληρη τη νύχτα, καθώς ο αφρός προσαρμόζεται στο σώμα και στη στάση ύπνου. Το μαξιλάρι σάς στηρίζει παντού, από τους ώμους ως τον αυχένα, ώστε η κυκλοφορία του αίματος να γίνεται ελεύθερα και εύκολα και να αποφεύγετε πιασίματα και πονοκεφάλους. Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.


Βρείτε τα με ένα κλίκ νστην κατηγορία ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ - ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ - ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ !

Για περισσότερες πληροφορίες για κάποιο απο αυτά καλέστε μας στο 241 400 7652!

Ειδοποιηση διαθεσιμοτητας