loader

Hey you!

Συστήματα Σκίασης - Tι ξέρετε για αυτά;

19 Jul 2022

Συστήματα Σκίασης - Tι ξέρετε για αυτά;
Η κουζίνα και το σαλόνι-καθιστικό είναι από τα δωμάτια με τη μεγαλύτερη «κίνηση» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι δύο χώροι στους οποίους συναθροίζεται όλη οικογένεια , χώρος υποδοχής φίλων και συγγενών , χώροι εστίασης και για αυτό χρειάζεται να τα διαμορφώσουμε ώστε να είναι τα πιο μοντέρνα, φιλόξενα και αισθητικά κομψά μέρη του σπιτιού.

Αξίζει, λοιπόν, τον χρόνο και την προσπάθεια που χρειάζεται για να διακοσμηθεί σωστά, δεν νομίζετε; Κι ένα από τα πιο ουσιαστικά στοιχεία διακόσμησής της είναι φυσικά το σύστημα σκίασης που θα τοποθετηθεί εσωτερικά του παραθύρου.

Αν βρίσκεστε σε mood ανακαίνισης του χώρου σας, τότε τα παρακάτω tips θα σας φανούν πολύ χρήσιμα! Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εύκολα και γρήγορα το είδος του μέσου σκίασης που είναι κατάλληλο για τη δική σας κουζίνα ή το καθιστικό.

Τι Πρέπει να Προσέξετε:

Πριν καν ξεκινήσετε να βλέπετε υφάσματα και να μετράτε διαστάσεις, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες:

Τη φωτεινότητα του χώρου

Συνήθως η κουζίνα βρίσκεται στο εσωτερικό μιας κατοικίας ή στο κέντρο ενός διαμερίσματος, γεγονός που συχνά την απομακρύνει από τις κύριες διόδους του φυσικού φωτός. Δεν είναι λίγες όμως οι περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε εξοχικές κατοικίες, που η κουζίνα συναποτελεί ενιαίο χώρο με ένα ηλιόλουστο καθιστικό, ή βλέπει σε μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν στην αυλή ή σε κάποιον κήπο.
Όπως και να έχει, η φωτεινότητα της κουζίνας θα πρέπει να αξιολογηθεί προτού αρχίσετε να κοιτάτε συστήματα σκίασης.  

Το Στιλ του Συγκεκριμένου Δωματίου

Δεν εννοούμε φυσικά την υιοθέτηση της ίδιας ακριβώς διακόσμησης και στους δύο χώρους, θα πρέπει όμως να αποπνέουν το ίδιο στιλ, την ίδια διακοσμητική άποψη. Ρουστίκ το ένα, ρουστίκ και το άλλο· μίνιμαλ το ένα, μίνιμαλ και το άλλο. Ειδάλλως, ακόμη και οι πλέον γουστόζικες επιλογές θα δείχνουν παράταιρες και θα μας απογοητεύσουν αισθητικά όταν συνδυαστούν στον χώρο.

Επιλέγοντας Χρώμα & Σχέδιο

Αν ο χώρος σας έχει ήδη ένα κυρίαρχο θέμα ή χρώμα, φροντίστε οι κουρτίνες ή τα blinds σας να συναρμόσουν εύκολα στον χώρο. Μπορείτε να τα ταιριάξετε χρωματικά με τα πλακάκια, τον πάγκο, τα έπιπλα κτλ. Αν έχετε πλακάκια σε ουδέτερη απόχρωση, προτιμήστε κάτι αντίστοιχο. Γενικά, κινηθείτε σε τόνους του μπεζ, του λευκού ή παστέλ χρωμάτων.
Σχέδια, και πάλι, υπάρχουν αμέτρητα. Η επιλογή του εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο, καθώς και από το στιλ που θέλετε να χαρίσετε στον χώρο. Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να θυμάστε είναι να επιλέξτε το σχέδιο τελευταίο, αφού θα έχετε καταλήξει στο σύστημα σκίασης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας χώρου.

Νιώθετε κάπως… χαμένοι; Ένας έμπειρος Σύμβουλος  του katsochishome.gr μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλέξετε κάπως τα πράγματα, είτε επιλέξτε υφασμάτινη κουρτίνα, είτε κάποιον τύπο blind για τον χώρο σας!

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 2414007652!


 

Ειδοποιηση διαθεσιμοτητας