loader

Hey you!

Tips Οικονομικής Ανανέωσης

29 May 2023

Tips Οικονομικής Ανανέωσης
Ο ΚΑΜΒΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Η Άνοιξη είναι μια μεταβατική εποχή , μια γέφυρα από τον χειμώνα στο καλοκαίρι. Όμορφη εποχή που σου προκαλεί ευχάριστα και ζωντανά συναισθήματα, μετα από την μουντάδα και το κρύο του χειμώνα. Σε αυτή την περίοδο όλα ανθίζουν ακόμα και τα χρώματα και οι μυρωδιές της φύσης ξεχειλίζουν από παντού. Η νέα αυτή εποχή υποδηλώνει τα νέα ξεκινήματα και φυσικά έχοντας ως σύμμαχο τον ήλιο που μας γεμίζει θετική ενέργεια και μας δίνει κίνητρο να πέτυχουμε τα όνειρα μας.

Η μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι δεν αφορά μόνο την φύση αλλά και το ίδιο μας το σπίτι. Επομένως η διακόσμηση του σπιτιού μας αποτελεί μια από τις βασικότερες αλλαγές που χρειάζεται ο καθένας μας σε τέτοιες μεταβατικές περιόδους. Φυσικά αυτές οι αλλαγές είναι μικρές πινελιές που θα αλλάξουν κάθε γωνιά του σπιτιού μας και όχι μεγάλες ανακαινίσεις.



Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε ένα καμβά χρωμάτων της φύσης όπως είναι το πράσινο του φρέσκου γρασιδιού , ρόζ της τουλίπας , λιλά της πασχαλιάς , κίτρινο του ήλιου και γαλάζιο του ουρανού. Για να κρατήσετε ζωντανό το σκηνικό σας , τολμήστε  νέους συνδυασμούς με πολλα χρώματα μαζί.

                                                                        Σαλόνι



Πρώτος βασικός χώρος είναι το σαλόνι μας που περνάμε περισσότερη ώρα και φιλοξενεί τους καλεσμένους μας. Ο πρωταγωνιστής είναι ο καναπές στον χώρο αυτό. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να αλλάξει ριχτάρι τότε παίζει με τα διακοσμητικά μαξιλαράκια που μπορεί να προσθέσει ώστε να δώσει πιο φωτεινούς συνδυασμούς με περισσότερο χρώμα. Στο Katsochishome θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε διακοσμητικά μαξιλαράκια με εντυπωσιακά χρώματα και σχέδια για να τα συνδυάζετε όπως φαντάζεστε. Η δική μας πρόταση είναι να συνδυάζετε  φλοράλ σχέδια με «ήσυχα» μονόχρωμα σχέδια ώστε να υπάρχει ισορροπία αλλά και πινελιές «άνοιξης».


Επόμενο , σημαντικό στοιχείο που μπορείτε να άλλαξε στο σαλόνι σας είναι το χαλί. Μετα το μάζεμα των «χοντρών» χαλιών του χειμώνα είναι ώρα να το αντικαταστήσετε με ένα all season σχέδιο χαλιού για την άνοιξη. Η αγαπημένη επιλογή για τους ζεστούς μήνες του χρόνου είναι τα ψάθινα χαλιά που δίνουν μια ανάλαφρη και boho διακόσμηση.



Και αφου μιλάμε για δάπεδο , γιατι δεν δημιουργείτε μερικές ακομα θέσεις με αναπαυτικά πουφ (τα ψάθινα είναι η πρωτη επιλογη μας!) ή μαξιλάρες δαπέδου με εντονα χρωματα.




Oσον αναφορά τις κουρτίνες, η ιδέα μας είναι να κρεμάσετε υφάσματα με χαμηλή σκίαση που θα επιτρέπουν το φώς του ηλίου για να δίνει ζωντάνια στον χώρο. Ένα κλασικό σπασμένο λευκό θα φωτίσει τον χώρο και θα τον γλυκάνει ενώ ένα ανοιχτό πράσινο θα δέσει με τα χρώματα της φύσης που πλεον είναι must.



Για το τέλος αφήσαμε τις μικρές πινελίες . Αναφερόμαστε στα διακοσμητικά στοιχεία που μπορείτε να βάλετε ειτε πανω στο τραπέζι του σαλονιού ειτε σκέτα ειτε μεσα σε ένα διακομσητικο δισκο που θα συνδυασετε με αρωματικα στικς και κερια που θα κανουν το χωρο σας να μυριζει «φύση» ειτε μεσα σε διακοσμητικά βάζα.

                              Υπνοδωμάτιο



Η άνοιξη στο υπνοδωμάτιο έρχεται με την αλλαγή σκεπασμάτων. Μαζεύουμε τα κουβερτοπαπλώματα και τις χουχουλιάρικες βελουτέ και γούνινες κουβέρτες και στρώνουμε τα ελαφριά παπλωματά με αποχρώσεις ζωηρές και χρωματιστές. Φυσικά αν είχατε κανονικό πάπλωμα ,επιλέξτε μια παπλωματοθηκη με ζωηρούς τόνους και φλοράλ σχέδια. Συμβουλή μας είναι να διακοσμήσετε το δωμάτιο με εθνικά ή tropical σχέδια που είναι διαχρονικά και ευκολοσυνδύαστα.

Επίσης , για την μερίδα ατόμων που θέλει μια επιπλέον αλλαγή εκτός από τα σκεπάσματα , στο Katsochishome θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σεντονιών και μαξιλαροθηκών που θα προσθέσουν περισσότερο χρώμα και φως στην διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

                       Μπάνιο



Η διακόσμηση του μπάνιου μπορεί να αλλάξει πολύ ευκολά με ένα νέο σετ πετσέτες  στις έντονες αποχρώσεις της εποχής. Φυσικά υπάρχουν και αλλά στοιχεία που αποτελούν το σύνολο της αλλαγής του μπάνιου όπως τα πατάκια ή η κουρτίνα μπάνιου που θα συνδυαστούν όλα μαζί για να αλλάξει και η αισθητική του χώρου αλλά και η διάθεση μας. Η δική μας ιδέα είναι να επιλέξετε ζωντανά χρώματα όπως κίτρινο , ροζ και aqua που ταιριάζουν σε όλων των ειδών  τύπου μπάνιου.

Κουζίνα

Η κουζίνα γεμίζει χρώματα μαζί με την άνθιση των λουλουδιών .  Έρχεται η άνοιξη στο σπίτι όταν τα φρούτα του καλοκαιριού να γεμίζουν τους δίσκους μας στο τραπέζι , τα βάζα μας να διακοσμηθούν με τα πολύχρωμα λουλούδια και τα έντονα γεμάτα σχέδια τραπεζομάντηλα να στολίσουν το τραπέζι. Το Katsochishome έχει μεγάλη ποικιλία σε τραπεζομάντηλα είτε με σχέδια είτε μονόχρωμα , αλέκιαστα και βαμβακερά.

Για τους λάτρεις του μίνιμαλ, οι τραβέρσες και τα σουπλά θα τους ικανοποιήσουν. Δίνουν την δική τους πινελιά στο τραπέζι.

 

Ελπίζουμε να σας δώσαμε αρκετές ιδέες για να εντάξετε τα χρώματα και την διάθεση της άνοιξης στην διακόσμηση κάθε δωμάτιου του σπιτιού σας και περιμένουμε φωτογραφικό υλικό από τους δικούς σας προσωπικού σας χώρους στο katsochishomeblog.gr
 

Ειδοποιηση διαθεσιμοτητας